Mare este Artemisa șoșocenilor! Mare în micimea ei. Opinia lui Pârău

Mare este Artemisa șoșocenilor! Mare în micimea ei. Opinia lui Pârău

Fiecare om cu păsăreaua lui și, cum în România libertatea de exprimare și cea de asociere sunt garantate cel puțin de Constituție, orice român e liber s-o idolatrizeze pe „doamna Diana”, doar pentru că e omniprezentă în orice întâmplare desfășurată de alții și pentru că în live-uri sau la bară (unde pledează ca avocat) pare că știe ce spune.

Din capul locului fac precizarea că îi respect pe românii cu valori tradiționale și compătimesc cu senzația de asfixie culturală pe care o trăiesc în Securistanul globalist numit „statul român”, care îi face să tresalte de bucurie ori de câte ori aud recitate de cineva cu notorietate valorile lor. Dar simplul fapt că cineva poartă ie și se înfășoară în tricolor e o garanție a sentimentelor naționale ale acelei persoane?

Să ne amintim că și la mitingurile #Rezist se fluturau steaguri tricolore – erau participanții naționaliști autentici? Să ne amintim că și Rareș Bogdan bătea cruci în seara când s-a anunțat rezultatul victoriei lui Klaus Iohannis contra Vioricăi Dăncilă – asta îl făcea pe actualul europarlamentar care a votat multe (fărăde)legi „progresiste” la Bruxelles un om credincios, un stâlp al Bisericii? Acum, să ne amintim de „doamna Diana” cum umbla, drăguța, pe la sfintele moaște ale Cuvioasei Parascheva de la Iași în 2020/1, când era stare de alertă și dădea bine să te cerți cu jandarmii, ba chiar și cu preoții din organizarea pelerinajului, dar, cum n-a mai fost pLandemie, aceeași „doamnă Diana” a luat drumul Sibiului pentru a participa la evenimente New Age alături de tele-șarlatani care, sub o aură de spiritualitate, resuscitează și monetizează păgânismul în România.

Să venim, însă, la subiectul zilei, Protestul Agricultorilor și Transportatorilor! Ca să n-avem îndoieli, datoria de bază a jurnalistului e să fie un câine de pază al democrației, adică să țină cu poporul – deci și cu protestatarii. S-a aruncat multă zvonistică asupra pretinsei organizări premeditate sau a pretinsei politizări a acestui protest neașteptat în chiar primele săptămâni ale anului 2024. Pe de altă parte, pe ministrul PSD-ist al Agriculturii l-a scăpat tastatura să scrie pe Facebook că protestatarii nu sunt reprezentați de nici o asociație – asta în faza incipientă, când încă mai spera să-i poată compromite ca pe niște marginali („fringe minority”, sintagma de care a făcut uz Justin Trudeau pentru a le diminua importanța camionagiilor canadieni care au ocupat capitala în ianuarie-februarie 2022).

C-o fi, că n-o fi, nedreptățile din agricultură în contextul globalizării fără Schengen, dar cu subvenții și facilități diferite pentru România și restul UE, precum și sabotajul economic pe care îl provoacă facilitarea importurilor de cereale din Ucraina, erau chestiuni arhicunoscute și întemeiate, deci nemulțumirile agricultorilor români ar fi meritat un pic mai multă atenție în politica și presa românească. Fiindcă, după cum scria pe o pancartă: Fără agricultură = Fără mâncare. Din păcate, prin presa mituită încă din pLandemie propaganda ține de foame mai mult decât pâinea produsă din grâul neucrainean.

După ce politicienii mainstream au arătat clar cât respect au pentru revendicările agricultorilor nepermițându-le intrarea cu vehiculele agricole în București și în alte orașe mari, politicienii noului val „patriotic” (AUR și derivata SOS) au încercat să profite de indignarea sinceră a oamenilor simpli pentru a mai lovi puțin în partidele de guvernământ – la fel cum se pare că face și USR, după cum se vede din manevra primarului Fritz al Timișorii de a organiza un miting cu tractoarele nu ale țăranilor bănățeni, ci ale unui grof austriac din favoriții săi. Dar, oare, scopul pentru care agricultorii și transportatorii au pornit acest protest era, cumva, de a lovi în unele partide și a cocheta cu altele, sau de a-și vedea revendicările financiare rezolvate? Cum spuneam într-o intervenție video, economia se bazează pe matematică, nu pe politică. Iar fermierilor le-a ajuns cuțitul la os pe cifre, care trebuie îndreptate de la buget, nu din gurile și râturile politicienilor mai vechi sau mai noi.

Ce-a făcut în acest context madam Șoșoacă? Ce știe ea mai bine să facă de ani de zile: dacă la Iași e un pelerinaj, ea se duce cu telefonul pornit pe live și face din evenimentul altora evenimentul ei online. Dacă în București e un miting anti-obligativitatea vaccinării organizat exclusiv de ONG-uri și grupuri cetățenești, politiciana vine cu o scenă improvizată, montată pe camion, și se filmează cu mulțimea peste umăr, care mulțime participa la miting-ul ONG-urilor dar a apărut în live-urile doamnei senator. Dacă la Sibiu Asociația „Calea Neamului” a făcut mai multe proteste contra amplasării în Piața Mare a statuii baronului Samuel von Bruckenthal, exponentul ocupației străine în partea asta de Românie, madam Șoșoacă a venit în spatele dubei de jandarmi care păzea mulțimea și s-a filmat în spate cu mulțimea adunată de Mihai Târnoveanu. Așa și la Chiajna s-a dus „doamna Diana” să se pună ca o Jana d”Arc în fața armatei de „călăreți” motorizați – transportatori și agricultori – ca să le deturneze protestul lor social spre capitalul ei politic. Doar că fiii de țăran sunt buni la improvizat strigături și i-au compus una de s-o țină minte: „Moby Dick, lasă-ne un pic!”…

Se pare că ori erau ei prea răgușiți, ori era dânsa cam surdă, cert e că nu prea a luat seama la acest avertisment și a continuat să lucreze, de hatârul lor, în favoarea ei. Cum spunea un amic civic, pe „doamna senator” o scoți afară pe poartă și îți intră înapoi pe geam. Astfel, un avocat din zona Partidului SOS România, fără a fi agricultor și fără să fie măcar în legătură cu liderii revoltaților, blocați de jandarmi în Afumații de Ilfov, a cerut și a obținut de la primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, o autorizație de protest pentru 5000 de oameni și 100 de tractoare/camioane în Piața Constituției. Ispita politică a fost prea mare, precum și presupunerea că oamenii blocați de zile întregi în afara Bucureștilor vor fi atât de nerăbdători să ajungă într-o piață publică din Capitală încât vor face pactul cu Șoșoaca. Ei bine, stupoare, n-a venit decât un singur TIR care căra un singur tractor, și nici despre acelea nu e sigur că erau din branșă sau au fost închiriate de partidul SOS.

Cei care sunt de părere că Diana Șoșoacă e o construcție a Serviciilor vor spune: iată, Serviciile au dorit să compromită mișcarea agricultorilor și transportatorilor! Dacă aceștia veneau la cântecul de sirenă în Piața Constituției, aveau automat lipită în frunte eticheta de șoșocari. Cum n-au venit, presa mituită s-a dus și a filmat piața goală și a titrat mincinos: marea revoltă se reduce la un singur tractor! În ambele cazuri, Sistemul a câștigat. Dar imaginea nu e totul. La concret, Sistemul a pierdut, pentru că partidul acoperitei lui și-a dat măsura (non)valorii sale și va cădea în irelevanță. Dacă altădată Șoșoaca reușea să coalizeze măcar câteva zeci/sute de oameni la proteste, acum n-a putut aduce decât ce se poate număra pe degetele de la mâini. După ce a mințit ditamai Primăria Capitalei și forțele de ordine că va aduce măcar 5000 de oameni. SOS a murit, trăiască libertatea de alegere!

Agricultorii au știut de la început că vor să se mențină apolitici și au mai știut că vor să protesteze la Guvern, nu la Parlament. Dar, cum Șoșoaca era prea ocupată să ajute „bătrânica” să treacă strada, fără măcar s-o întrebe dacă vrea să treacă strada, iat-o expunându-se în rușinea goală cu Piața Constituției la fel de goală! Nu-i nimic, doamna senator, acuși vine Ziua Unirii lui Cuza și aveți ocazia să vă spălați rușinea mai prin circumscripția d-voastră ieșeană, dacă la București nu prea vă mai iubește lumea!

Cu ocazia unor asemenea erori tactice mai avem surpriza la fel de mare că se expun în rușinea goală și alții pe care-i credeam mai bine îmbrăcați, ca să nu zic acoperiți. Mi-e imposibil să înțeleg de ce dl. Dan Diaconu, pe care îl preluăm cu plăcere în virtutea competențelor domniei sale și a libertății de exprimare, a scris cu obidă în articolul de ieri că protestatarii au greșit neacceptând oferta SOS de a ocupa Piața Constituției și de a-și striga nemulțumirile la Palatul Parlamentului.

„Nu înțeleg care-i problema că autorizarea mitingului a fost obținută de Șoșoacă. Foarte bine! Oamenii ăia ar trebui să înțeleagă că, în acest fel, au posibilitatea să meargă spre Palatul Victoria unde să-i transmită direct acordeonistului de acolo care-s problemele. Sub nicio formă nu văd ce-ar câștiga Șoșoacă. Faptul că vine multă lume la mitingul ei? Hai să fim serioși!” – Dan Diaconu.

Dânsul și-a asigurat, printr-o asemenea poziție, simpatia totală a șoșocarilor și oprobiul majorității publicului conservator, care nici nu s-a mai obosit să-l citească sau să-i comenteze la articol. Rețin, totuși, vreo 3 comentarii critice la adresa cenzurii care se practică pe un site de „știri nefiltrate”, dar cu comentarii filtrate, și reproduc, mai jos, singurul comentariu de pe blogul diaconescian care îndemna la luciditate în privința demersului „doamnei senator”:

„Elefantul din încăpere pe care toți se fac că nu-l văd e că doamna Șoseată, oricât bine ar vrea să le facă agricultorilor, nu este din rândurile lor. Tentativa ei de a trage protestul altora pe spuza ei seamănă cu un furt de identitate. De ce să marșăm la așa hoție doar pentru că ne iese și nouă de-un loc de parcare în Piață? În pLandemie am ocupat Piața de mai multe ori la rând și tot n-a folosit la nimic. Chiar nu înțelegeți că nu putem obține lucruri bune prin metode discutabile? Demnitatea trebuie să fie înaintea câștigului. Altfel nu ne-ajută Dumnezeu.” – Șoseată.

Nu pot s-adaug decât că anul electoral 2024 se anunță furtunos și va trebui să luăm seama la politicienii – inclusiv la cei vopsiți în trei culori – care se bat cu pumnu-n piept că țin cu poporul, când, de fapt, tot ce fac e să țină cu ei înșiși și cu micul lor grup de interese foarte nepoporale. Eu cred că românii patrioți sunt mai deștepți și mai cu bun-simț decât cei care se dau mari că îi reprezintă. Ipocrizie, nici nu știi cât de mică-ncepi să fii!

Acest editorial este opinia lui Vlad Pârău și nu reprezintă neapărat punctul de vedere al site-ului. Cei care sunt de altă părere sunt bineveniți să se exprime în secțiunea de comentarii.

Partajează acest conținut:

Un comentariu

Publică comentariul