Accident ori sabotaj: O navă incontrolabilă dărâmă un pod și blochează portul strategic Baltimore din SUA. Cronica lui Cristian Niculescu

Accident ori sabotaj: O navă incontrolabilă dărâmă un pod și blochează portul strategic Baltimore din SUA. Cronica lui Cristian Niculescu

ACCIDENT ORI SABOTAJ: O NAVĂ INCONTROLABILĂ DĂRÂMĂ UN POD ȘI BLOCHEAZĂ PORTUL STRATEGIC BALTIMORE DIN SUA – de Cristian Niculescu
Dacă vă spun că e război mondial asimetric…
O navă container din Singapore s-a izbit de piloni și a dărâmat un pod din Baltimore – al 2-lea cel mai mare port din Atlanticul Mijlociu. Mașinile și oamenii aflați pe pod s-au scufundat în râu: 8 morți la prima strigare. Putea fi mai rău.
Echipajul (22 de indieni) a dat alarma imediat ce nava Dali și-a pierdut puterea motoarelor și controlul, cu câteva minute înainte de accident. Astfel, alte vehicule au fost oprite înainte să treacă podul.
După accident, portul a fost închis. Baltimore deservește peste 50 de companii de transport maritim.
Joe Biden și consilierii seniori de la Casa Albă s-au reunit de urgență pentru măsuri de atenuare a efectelor prăbușirii construcției.
Key Bridge este un pod foarte circulat care leagă Baltimore cu Washington, fiind folosit mai ales de camioanele cu materiale periculoase, care au interzis pe alte rute. Circa 30.000 de camioane traversează zilnic podul care a costat 110 mil $ în 1972, deci puteți înmulți lejer cu 5 la valoarea de azi a dolarului. În urmă cu 3 zile a fost aniversarea inaugurării podului, pe 23 martie 1977.
Au trecut 72 de ore de la Crocus-Moscova…
Am explicat aici ce înseamnă război asimetric:
LATER EDIT
Dacă se confirmă, unul dintre cei 2 căpitani ai vasului e ucrainean…
file:///D:/!%20Downloads/CV_Master_Se%20_%20.pdf
AL CUI ESTE ACEST INSIDE JOB?
IMPACT ECONOMIC MASIV PENTRU SUA DUPĂ DISTRUGEREA PODULUI DIN BALTIMORE – de Cristian Niculescu
Cu podul lovit din Baltimore suntem la faza de maximă manipulare: apar tot felul de elemente care să acrediteze ideea unui inside job, ca în cazul 9/11. Sunt video care arată că au avut loc mici explozii cu câteva secunde sau chiar în timp ce nava Dali lovea un pilon. Adică podul era minat.
Apoi a apărut fișa unui căpitan al vasului, care ar fi ucrainean.
Dar informațiile oficiale spun că toți cei 22 de membri ai echipajului ar fi indieni.
Un pic de atenție aici, vă rog!
L-am căutat pe ucrainean și inițial l-am găsit pe linkul Baltic Shipping … adică ieri era, azi a fost șters de pe site. Nu mai este decât indianul, după cum vedeți.
Dar am făcut captură de ecran (atașată) și am salvat CV-ul pretinsului căpitan ucrainean, aici:
file:///D:/!%20Downloads/CV_Master_Se%20_%20.pdf
Deci, ucraineanul chiar a fost sau i s-a fabricat o identitate ca și cum ar fi fost căpitanul cargobotului care a lovit podul. Apoi a dispărut.
Să recapitulăm ce avem noi, aici.
Așa zise probe că podul a fost distrus intenționat, cu explozivi (inside job) și că vasul care l-a lovit a fost un pretext și nu-l putea dărâma singur, dar nava Dali avea un căpitan ucrainean.
Acum tre să vă concentrați foarte tare.
Ciocnirea podului din Baltimore – care a provocat deja peste 20 de victime (6 morți) și închiderea portului, cu pierderi enorme – vine la scurt timp după măcelul din Crocus-Moscova. Și vine la mult timp după distrugerea podului spre Crimeea, alt inside job de care sunt acuzați ucrainenii.
Care e prima idee care-ți vine în cap? Că asta e o răzbunare a rușilor, pe pământ american, după ce au declarat că vor fi represalii iar șeful FSB a anunțat că SUA, UK și Ucraina sunt responsabile pentru atacul din Moscova.
Asta e prima legătură: dacă SUA au atacat în Rusia prin intermediari și Rusia a atacat în Statele Unite, prin intermediari. Pare verosimil și logic, prin prisma unui război asimetric. Pe baza acestei logici mai răzbate însă o variantă: nu e un inside job rusesc, ci unul ucrainean, fiindcă Ucraina a vrut să pară că e un atac al Rusiei. Nțțt!
E și mai complicat de atât.
Fiindcă vine întrebarea: cum a apărut un căpitan ucrainean în toată povestea, apoi a dispărut brusc? Apariția lui demască faptul că e un inside job al Kievului, nu? Adică ucrainenii înscenează un accident așa încât să-i facă pe americani să creadă că e răzbunarea rușilor și să livreze mai mult sprijin Ucrainei, în arme și bani.
Nu merge nici așa. Credeți că sunt așa de tâmpiți ucrainenii încât au trimis un agent descoperit, care figurează ca ucrainean în bazele de shipping? Nu sunt.
Cei care l-au pus în bazele de shipping sunt rușii. Cei care l-au scos sunt ucrainenii. Părerea mea.
În concluzie, în acest moment concurează 2 bănuieli puternice: că e un inside job al Kievului sau al Moscovei. Și că seamănă cu 9/11, poate prea mult și știm cine a făcut acolo treaba. Când se bat 2 bănuieli, a 3-a câștigă.
Atenție! În primele declarații, autoritățile americane au spus că nu pare să fie un act terorist. O afirmație care disculpă din start orice vinovăție sau amestec al Rusiei sau Ucrainei.
Este adevărat că rușii aveau interesul să se răzbune pentru Crocus dar și pentru podul din Crimeea – au apărut video care sugerează asta. Dar și ucrainenii aveau interes să inducă americanilor că la Baltimore au fost rușii.
Mai e un element interesant care ne poate duce la vinovați: DACĂ a fost inside job a fost doar un avertisment, fără intenția de a provoca daune umane foarte mari. Dacă ar fi existat această intenție, podul era distrus la orele de trafic maxim, când era încărcat cu camioane care transportă mărfuri periculoase. Murea multă lume și puteam avea un dezastru ecologic dacă se prăbușeau un râu substanțe extrem de toxice. Dar cei care se îndreptau spre pod au fost opriți după ce echipajul a anunțat că nu mai controlează vasul. Așa s-au evitat mai multe victime.
Dincolo de aspectul uman, rămâne distrugerea unui pod care a blocat un port strategic al SUA, unde se derulează comerț masiv care generează printre cele mai mari venituri la bugetul SUA. Impactul economic este masiv. Prin Baltimore trec anual peste 52 mil. tone de mărfuri în valoare de peste 80 mld. $. Pe acolo trece comerțul cu: cele mai multe autovehicule din SUA – peste 800.000 de mașini și camioane, inclusiv modelele de lux ale Audi, Lamborghini și Bentley: cele mai multe mașini agricole și de construcții; cel mai mare volum de produse agricole.
Este al 2-lea port pentru exporturile de cărbune și în topul exporturilor de gaz natural lichefiat. Terminalul Cove Point, aflat în amonte, trimite de obicei cca. 500.000 tone de GNL pe lună.
Nu în ultimul rând: portul susține peste 15.000 de locuri de muncă directe și peste 139.000 de locuri de muncă indirecte, generând aproape 3,3 miliarde de dolari în venituri personale totale.
Detalii aici:
Să vedem ce elemente noi ne aduce ancheta, care trebuie să răspundă la niște întrebări:
De ce vasul s-a bazat doar pe lumini pentru ieșirea din port? Nu avea GPS?
Avea sau nu un generator de rezervă în cazul pierderii puterii motoarelor?
Mai e ceva: în ultimul an s-au produs destule accidente ciudate și grave la obiective economice din SUA: rafinării, uzine confruntate cu incendii și/sau explozii, scurgeri toxice, trenuri de marfă deraiate. Dacă e ceva ce nu le place deloc americanilor normali e să piardă bani din taxele plătite. Ori liderii care au ieșit la alegeri nu prea știu să limiteze cheltuielile și pierderile. Zecile de miliarde de $ alocate Ucrainei se socotesc probabil ca „investiții”.
Vreți mai multă conspirație?
BALTIMORE – S-A RUPT LANȚUL DE IUBIRE CU MARFA – de Cristian Niculescu
Ce vă ziceam în postarea precedentă: că impactul economic al prăbușirii podului din Baltimore e major. BBC, firmă serioasă cică, zice că începe să se contureze un scenariu de criză.
Suspendarea activităților portului ar putea avea „un efect semnificativ asupra lanțurilor globale de aprovizionare”, a declarat Marco Forgione, director general la Institutul de Export și Comerț Internațional.
Aha, deci încă un motiv de scumpire a unor produse.
Scumpire în pandieală, scumpire din cauza războaielor, scumpire ca să fii „verde” și să salvezi planeta, scumpire că s-a blocat Marea Roșie din cauza Gazei, scumpire că s-a prăbușit podul din Baltimore…
https://www.bbc.com/news/world-us-canada-68672373
Reiau datele problemei:
În portul Baltimore se derulează comerț mondial masiv care generează printre cele mai mari venituri la bugetul SUA. Impactul economic este major. Prin Baltimore trec anual peste 52 mil. tone de mărfuri în valoare de peste 80 mld. $. Pe acolo trece comerțul cu: cele mai multe autovehicule din SUA – peste 800.000 de mașini și camioane, inclusiv modelele de lux ale Audi, Lamborghini și Bentley: cele mai multe mașini agricole și de construcții; cel mai mare volum de produse agricole.
Este al 2-lea port pentru exporturile de cărbune și în topul exporturilor de gaz natural lichefiat. Terminalul Cove Point, aflat în amonte, trimite de obicei cca. 500.000 tone de GNL pe lună.
Nu în ultimul rând: portul susține peste 15.000 de locuri de muncă directe și peste 139.000 de locuri de muncă indirecte, generând aproape 3,3 miliarde de dolari în venituri personale totale.Precedenta postare:
https://www.facebook.com/niculescu.cristian.96/posts/pfbid02zfLp2wraAZLkscX2oKaz9VU3iMvhYJiNAZ1dAXsQgsmkjzcfo8mpbATgtgxq6yT3l

Cristian Niculescu poate fi urmărit mai ales pe Telegram.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul