Să nu-l jignim pe Ciolacu! Să-l lăsăm să ne jignească el pe noi

Să nu-l jignim pe Ciolacu! Să-l lăsăm să ne jignească el pe noi

Un articol publicat de Vlad Pârău inițial pe cerulcodrulsiparaul.ro

Premierul Marcel Ciolacu (PSD) a declarat joi, 25 aprilie 2024, la Timișoara, într-un răspuns dat presei pe tema regionalizării României, că „Buzăul nu e în Moldova”, adăugând că „vă rog frumos să nu mă jigniți!” (Libertatea.ro).

Concluzia logică fiind că pentru dl. Ciolacu a fi moldovean e o jignire, această scăpare a prim-ministrului buzoian a declanșat o revoltă – întemeiată, desigur – a moldovenilor. Moldovenii au tot dreptul să se afișeze cu patriotismul local specific lor, dat fiind că Moldova e cea care a declanșat cele mai recente două uniri dătătoare de statalitate românească (Iași 1859, Chișinău 1918).

Ca să-i întoarcem domnului Ciolacu „gluma” sărată doar pentru dânsul, îi dedicăm următoarea caricatură, în care un jurnalist i-ar ura de bine cu ocazia zilei de 1 Mai muncitoresc. În replică, liderul PSD i-ar răspunde: „Eu sunt politician, nu muncitor. Vă rog frumos să nu mă jigniți!”. Pe lângă faptul evident că a fi muncitor nu-i o jignire, desigur că a fi un politician de „anvergura” ilustrelor (inter)fețe care ne conduc pe noi astăzi nu-i o mândrie. În timp ce politica se presupune că este cea mai veche meserie din lume, în România postdecembristă s-a făcut politician mai tot insul care n-a fost bun de muncă.

Nu putem să nu ne amintim de-o gafă similară a d-lui Marcel Ciolacu, vaccinat cu 3 doze în decembrie 2021 și, deci, conform narativului oficial, imun la coronavirusul ce-i isteriza pe liberticizi în epocă, dar care a afirmat că nevaccinații i-ar pune lui viața în pericol. Atunci ca și acum, politicianul a îndrăznit să discrimineze o întreagă categorie de oameni, punându-le in corpore eticheta de „infecțioși”, la fel cum astăzi se subînțelege că îi face „nespălați” pe moldoveni. Ceea ce, desigur, este doar o prejudecată bazată pe cazuri marginale, extrapolate neîntemeiat.

Cert este că, la alegerile din 2024, va trebui să avem grijă SĂ NU-I JIGNIM NICI CU UN VOT pe politicienii de tip Ciolacu ai tuturor partidelor (PSD, PNL, USR / ADU, UDMR) care au condus abuzurile din 2020 încoace, de la închiderea bisericilor de Paști până la îngrădirea libertății de mișcare, de protest, de exprimare, de alegere și până la donații netransparente / nedemocratice, dar făcute pe spezele demos-ului român, în bani, arme și, de ce nu, soldați pentru Ucraina, un stat care s-a arătat ostil minorității române de pe teritoriul său pe parcursul întregii sale existențe postsovietice.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul