Ultima vrăjeală a propagandei europeane: Rusia inundă Europa cu migranți ilegali

Ultima vrăjeală a propagandei europeane: Rusia inundă Europa cu migranți ilegali

Amenințarea unei preluări politice de dreapta pare iminentă, conducerea actuala a Europei fiind efectiv singura vinovată pentru asta, scrie Robert Bridge.

Mass-media occidentală se află într-o isterie completă, afirmând că Vladimir Putin folosește ca „armă” fluxul de migranți într-un efort de a destabiliza viitoarele alegeri europene.

Din Europa, de la cel mai înalt nivel, peste afirmațiile ridicole despre „omuleți verzi” și „protestele fermierilor cu tractoare dirijate de la Moscova”, vin acum acuze cum că Rusia a organizat forțe paramilitare și mercenari privați cu scopul de a direcționa valuri de migranți din Africa peste Marea Mediterană spre inima Europei, efort făcut în scopul de a crește febra acestei primăveri în timpul alegerilor generale de pe tot continentul.

Fără a-și da seama că se auto-ironizează, propagandiștii occidentali răspândesc acuzații conform cărora Kremlinul este în proces de agitare a națiunilor africane, exact cele care au suferit atât de mult timp de pe urma dominației coloniale europene, anume Burkina Faso, Mali, Sudan, Ghana, Republica Centrafricană și Libia, ultima dintre ele fiind o fostă țară foarte dezvoltată, distrusă exact de un atac condus de SUA și Franța în 2011.

The Telegraph își convinge cititorii britanici că „a văzut” documente de ale unor informații secrete care detaliază planurile „agenților ruși” de a crea o „puternică forță de poliție de frontieră de 15.000 de oameni”, care să cuprindă foste miliții din Libia, pentru a dirija către Europa fluxul de migranți. Oricine ar spera la ceva dovezi fotografice ale acestei armate este sfătuit să se lase păgubaș. Aparent, miile de recruți ruși sunt atât de avansati din punct de vedere tehnologic încât sunt invizibili sateliților spion.

Deși este de la sine înțeles că milioane de refugiați disperați din aceste națiuni distruse de colonialismul occidental caută adăpost în Europa sau eventual chiar în Statele Unite, riscând o călătorie transatlantică cu barca pentru a ajunge la granița larg deschisă dintre SUA și Mexic, Bruxelles-ul pur și simplu visează să devieze atenția de la eșecul său sinistru de „emigrare” militară către Moscova, idee care este transparentă pentru oricine are chiar și un creier pe jumătate funcțional.

Să nu uităm că am mai auzit și în trecut astfel de acuzații.

Fără nici măcar un singur infractor reținut, Moscova a fost acuzată că a încercat să stimuleze o criză a refugiaților prin transferul solicitanților de azil la granița sa cu Finlanda, determinând astfel noul lacheu al NATO să-și închidă punctele de trecere terestre cu Rusia, încălcând toate normele diplomatice. Adevărul este că Helsinki promovează rusofobia doar pentru a face ca pilula amară a cheltuielilor sporite pentru armamentul fabricat occidental, adică american, să pară un pic dulceagă pentru alegătorii nordici.

Belarusul, cel mai apropiat aliat al Rusiei, a fost acuzat, încă o dată, fără nicio dovadă, că a trimis imigranți din Orientul Mijlociu și Africa de Nord la granițele sale cu Polonia, Lituania și Letonia.

Cel mai recent val de rusofobie care a lovit capitalele europene vine într-un moment în care migrația este setată să fie o problemă cheie în alegerile generale de pe continent, precum și în Marea Britanie, unde partidele care până acum au distrus Europa bat toba despre invazia migranților sponsorizată de Rusia.

O sursă de securitate neidentificată a declarat pentru The Telegraph: „Dacă poți controla rutele migranților către Europa, atunci poți controla efectiv alegerile, pentru că poți restricționa sau inunda o anumită zonă cu migranți pentru a influența opinia publică într-un moment crucial”.

„Eșecul de a controla numărul de migranți care vin în Regatul Unit este deja văzut ca o slăbiciune majoră pentru Rishi Sunak, care se luptă să depună un plan de deportare a migranților ilegali în Rwanda pentru a opri fluxul de bărci mici peste Canal”, continuă cotidianul britanic.

Sunak a făcut din „oprirea bărcilor” una dintre prioritățile sale principale în calitate de Prim-Ministru, deși un sondaj asupra sentimentului britanicilor în raport cu el, comunicat la începutul acestui an a arătat că trei sferturi dintre alegători cred că angajamentul său este complet butaforic.

Din iunie 2023, peste 52.000 de migranți ilegali au fost înregistrați că au intrat în Regatul Unit, în creștere cu 17% față de anul precedent. Datele publicate luna trecută au dezvăluit că numărul migranților ilegali cărora li s-a acordat azil în Regatul Unit a atins un nivel record în 2023, deoarece polițiștii de frontieră au trecut superficial prin mii de cereri „în încercarea de a elimina un uriaș decalaj creat de post-pandemie”. Ceea ce este și mai de râs, deși total predictibil și previzibil, este faptul că cei care au făcut ca emigranții să trecă prin vămi „ca prin brânză” au fost oficialii britanici de la frontieră și nu „agenții secreți ruși”.

Odată cu alegerile UE din iunie, parlamentul european pare să se îndrepte puternic spre dreapta, migrația dovedindu-se deja a fi o problemă cheie pentru alegători. Cine este cel mai bine să fie învinuit pentru această dezamăgire care se apropie? Cu siguranță nu Angela Merkel, cea care este personal responsabilă pentru mare parte din această mizerie. Încă o dată, Rusia servește ca țintă convenabilă pentru procesele de luare a deciziilor greșite care ies din birourile UE.

În februarie 2016, la un an după ce Merkel a deschis porțile pentru aproximativ 2 milioane de migranți, mulți dintre ei musulmani din Siria, Generalul american Philip Breedlove, șeful forțelor NATO în Europa, a învinuit Rusia că a lucrat pentru a exacerba fluxurile de refugiați într-un truc ticălos pentru destabiliza și distruge UE. Într-o mărturie în fața Comisiei pentru Serviciile Armate, el a spus: „Împreună, Rusia și regimul Assad organizează deliberat migrația dinspre Siria. Asta în încercarea de a copleși structurile europene și de a fragmenta societatea europeană.”

Aproape un deceniu mai târziu, au loc aceleași declarații nesăbuite, deși de data aceasta, mai sceptic cu privire la narațiunea mincinoasă în care „Rusia este dușmanul”, mai ales după sabotarea occidentală a Nord Stream, publicul european este pregătit să își exprime furia în urnele din iunie, la alegerile pentru Parlamentul European. Partidele populiste de extremă-dreapta sunt bine văzute în mai multe țări UE, în special în Austria, Germania, Italia și Țările de Jos. Acest lucru îngrozește Bruxelles-ul, deoarece amenințarea unei preluării puterii de către cei de dreapta pare iminentă, iar în cazul acestei „catastrofe” oricine trebuie să fie de vină,în afara celor care până acum, din inima Europei, au distrus Europa cu bună știință.

https://strategic-culture.su/news/2024/03/05/latest-european-propaganda-russia-is-flooding-europe-with-illegal-migrants/

Partajează acest conținut:

Publică comentariul